Oude nieuwsberichten


Berichten

8 juli 2003
Mooi einde van het seizoen op de NSRF
De zaterdag werd gestart in het N4+ veld, wat resulteerde in een 3e plaats in de B-finale. De zondag werd afgesloten met een mooie tweede plaats, achter een gelegenheidsviertje van een aantal ervaren juniorenroeiers. Niet slecht dus voor een eerste wedstrijd(weekend) in de 4+.
De eerstejaars dames hadden een topafsluiting van het seizoen door het behalen van een 3e plaats in het Eerstejaars Klassement.

Helaas is er dus een einde gekomen aan een mooi seizoen met diverse hoogte- en dieptepunten. Volgend jaar zijn wij er echter weer om de roeibanen in den lande onveilig te maken.

25 juni 2003
NSRF in 4+
Na de zeer matige ZRB hebben de coaches besloten om niet verder te starten in de 8+, en de samenwerking met Argo stop te zetten. De laatste wedstrijd zal in een 4+ gestart worden, met als gevolg dat er een keuze uit de overgebleven 6 gemaakt moest worden. Ritsert, Erik L., Hielke en Dirk zullen de komende 2 weken in de "Groote $nuffel" gaan trainen om nog n keer goed te kunnen vlammen op de NSRF.
23 juni 2003
ZRB een succes voor Phocas, voor ons helaas wat minder
In Tilburg werd de blikkenlijst van Phocas aangenaam uitgebreid.
Gerben trok op zaterdag blik in het LN1x veld, waarmee hij de Overgangsstatus bereikte. Op zondag was er blik voor Piek in het DB1X veld en voor Martijn in het LO1x veld, met Gerben op 2 seconden daarachter. En tot grote vreugde van velen wonnen de Eerstejaars Dames in het B8+ veld.
Wij moesten ons helaas tevreden stellen met een tweetal B-finales en een laatste plaats in de B4+ finale. Lees het verslag op de wedstrijdpagina.
19 juni 2003
Phocas combineert met Argo
Omdat Tjeerd en Sjoerd door hun blessures de laatste 2 wedstrijden helaas niet meer mogen starten, waren wij genoodzaakt om een oplossing te zoeken voor het laatste stuk van het seizoen. Optie was doorgaan in een 4+ (waardoor 2 mensen extra moesten afvallen) of vervangers zoeken in de 8+.
Gekozen werd om te kijken voor vervanging en dat is gelukt. Jonathan Lekkerkerk, Robert Paul Caron en Bart Zwaan van de W.S.R. Argo zullen a.s. weekend meeroeien in de 8+ om samen met ons te strijden voor het felbegeerde blik. Door deze 3 invallers moest er wel 1 persoon van ons (tijdelijk) uit de 8+ stappen, maar ook daar is een oplossing voor: Eric V. start op zondag samen met Jonathan, Robert Paul en Bart in het B4+ veld.

Op de NSRF Slotwedstrijden starten we wel weer met de overgebleven 6, in combinatie met 2 van de 3 genoemde Argonauten.

Verder staat het (ditmaal vrij korte) verslag en de foto's van de ARB online, en zijn er een aantal nieuwe foto's op de ploegpagina.

9 juni 2003
ARB / NK
Na een goed verlopen Hollandia viel de ARB erg tegen, niet qua prestaties, maar door (helaas wederom) blessureleed. Op zaterdag en zondag werd alleen de voorwedstrijden gestart, waarna we ons tweemaal moesten terugtrekken.
Tweedejaars Zwaar heeft zich na de voorwedstrijd op zaterdag door ziekte ook moeten terugtrekken, waardoor Zwaar zich dit weekend dus niet echt heeft kunnen laten zien. De rest van de vereniging deed het redelijk tot goed en Martijn wist op zondag blik te trekken in het Lichte Overgangs skiffveld.
26 mei 2003
Hollandia - Argo Lustrumwedstrijden
Na een maand trainen en met het eind van een hoop ziektes en blessureleed, waren we weer op kracht om een wedstrijdweekend in te gaan. En: voor het eerst sinds de Winterwedstrijden met een volledige ploeg, inclusief onze beer Tjeerd.
Helaas was het voor Phocas een blikloos weekend, maar alle ploegen hebben redelijk gepresteerd in hun wedstrijden, inclusief de Tweedejaars Dames, die sinds de Winterwedstrijden door blessures geen enkele wedstrijd meer hadden gestart.

Kijk voor een volledig verslag op de wedstrijdpagina, foto's volgen zo snel mogelijk.

12 mei 2003
Martini Regatta - Aegir 125 Lustrumwedstrijden
Door een aantal nog niet helemaal herstelde blessures en doordat we daardoor geen 100% vertrouwen hadden in onze mogelijke prestaties, hadden we een paar dagen voor de wedstrijd besloten om niet te starten. Dit weerhield ons er niet van om alsnog naar Groningen te gaan om te kijken bij de wedstrijden. Natuurlijk wilden we de overige Phocas roei(st)ers aanmoedigen, maar ook van de gelegenheid gebruik maken om eens met eigen ogen te kijken hoe onze collega's/concurrenten in het Zware Achten veld roeien.

Op zaterdag heeft Tweedejaars Zwaar blik getrokken in het N4+ veld, en de Damesch Acht zette de goede lijn van de vorige wedstrijd door en behaalde een mooie derde plaats.
Op zondag heeft Martijn blik getrokken in het LO1x veld, en Tweedejaars Zwaar wist net geen blik te trekken in het O4+ veld. In een foto-finish met een Gyas-Aegir combi werden ze tweede.

In het veld van de Eerstejaars Zware Achten wist een enorm sterk roeiend Aegir zowel de wedstrijd van zaterdag als zondag te winnen. Ook de Lichte Acht van Aegir won zondag, waardoor hun feest helemaal compleet was.

29 april 2003
Foto's en verslag Randstad Regatta
Ook de Randstad Regatta is weer achter de rug, met helaas geen top-resultaten. Lichtpuntje in dit door redelijk slecht weer gekenmerkt weekend is wederom blik voor Gerben, en een gewonnen B-finale voor Piek, die daarmee toch een aantal bondsroeisters achter zich liet. En laten we onze Damesch niet vergeten, die zaterdag een zeer mooie tweede plaats behaalden, achter het geweld van Nereus.
17 maart 2003
Heineken Roeivierkamp geen groot succes
Ondanks hooggespannen verwachtingen hebben we niet een al te succesvol weekend beleefd op de Amstel. We zijn in de individuele eindtijden niet hoger gekomen dan een 11e plaats (op zowel de 250 als de 750 meter). De laatste afstand op zondag - de 5000 meter - hebben we zelfs niet kunnen roeien door een blessure van Tjeerd.

Kijk voor een volledig verslag op de wedstrijdpagina. Foto's zullen ook z.s.m. worden toegevoegd.

6 maart 2003
Wedstrijdschema en boot
Twee opvallende nieuwsberichten: de coaches hebben besloten om ons de Head of the River op 23 maart NIET te laten starten, dit om ons beter voor te kunnen bereiden op het korte baan seizoen. Een aantal van ons was hierdoor redelijk teleurgesteld, omdat we deze wedstrijd heel graag hadden willen starten. Aan de andere kant waren er een paar natuurlijk wel opgelucht, omdat het toch een wedstrijd van 8 kilometer is.

Als positief puntje hiertegenover staat dat het bestuur ons de Magnificus heeft toegewezen. Voor de niet-Phocanen onder de bezoekers: de Magnificus is een kunststof Filippi boot van ongeveer een jaar oud, een van de pronkstukken van de vereniging. Dit dus als vervanging van de Pre van Ogtrop waar we nu in roeien, een 16 jaar oude houten Empacher boot.

2 maart 2003
Winterwedstrijden (vervolg)
Na een al heel succesvolle zaterdag is de zondag ook prachtig verlopen voor Phocas. Niet alleen lukte het Wendy en Piek om wederom blik te trekken (in het LDB1x resp. DB1x veld), maar is het Tweedejaars Zwaar gelukt om (eindelijk) blik te trekken in het B4+ veld. Gefeliciteerd heren!

Dit moedigt ons in ieder geval aan om ook een regeltje toe te voegen aan Phocas' blikkenlijst van dit jaar.

1 maart 2003
Winterwedstrijden
De allereerste wedstrijd van het seizoen is achter de rug. In een veld van 10 boten zijn we als 8e geindigd. Niet echt een fantastisch resultaat, maar de concurrentie is sterk en we zijn nog niet 100 procent op ons wedstrijdniveau.
De eerstejaars dames hebben het iets beter dan ons gedaan en zijn als 7e van 15 gefinished, een keurige prestatie.

Gelukkig kregen we door de prestaties van Gerben, Piek en Wendy toch nog een gevoel van overwinning. Ze trokken blik in respectievelijk het LN1x, DSA1x en LDN1x veld, en we hebben daardoor driemaal ons machtige Haemellied mogen aanheffen.

Er komen binnenkort foto's op de fotopagina...

25 februari 2003
Zwaar 2003 coacht!
Vorige week hebben de dames van eerstejaars regioploeg Vellamo ons gevraagd om te coachen. Om hun vraag kracht bij te zetten hebben ze ons gisteravond onder het genot van een flink stuk appeltaart toegezongen (zie ook het fotoboek). Natuurlijk zijn wij hiervoor gezwicht en zullen wij proberen de dames dit jaar de top van het NORB regioklassement te laten bereiken.

De ploegenpagina heeft nu ook een major update ondergaan. Er is nu van de hele ploeg informatie te vinden.

Vandaag ook de laatste boottraining gehad vr de Pink, en technisch ging het allemaal best lekker. Hopelijk belooft dat wat voor aanstaande zaterdag.
Informatie over het veld waarin wij starten is hier te vinden.

Verder heb ik een verjaardagskalender toegevoegd, zodat niemand meer een verjaardag van coach, stuur of ploeggenoot kan vergeten!

Als laatste wijs ik jullie op de algemene voorwaarden voor deze website, onderaan elke pagina staat een link.

Groet, uw webmaster.

22 februari 2003
Wel vermeldenswaardig: we staan nu met een link op roeien.pagina.nl
Zo komen er misschien nog meer bezoekers!
21 februari 2003
Tja, voor de tweede maal gaat ons trainingsweekend op de Amstel niet door, dus zullen we moeten wachten tot de Heineken Vierkamp om daar te roeien.

Een positief puntje is dat we nu bijna onze jassen hebben (het duurt lang, maar dan heb je ook wat!). Dus ziet u binnenkort acht indrukwekkende heren met dezelfde jas: dat zijn wij dus :)

Op de website niet veel updates, er zijn een paar nieuwe links toegevoegd en ik ben alvast begonnen met een opzetje voor de verbeterde ploegpagina. Ik heb wat problemen met het uploaden van de homepage, dus ik hoop dat alles goed overkomt.

En er is een nieuwe poll!

17 februari 2003
Eerste update!

Allereerst is er een nieuwe pagina: Prestaties.
Nu nog wat leeg, maar na elke wedstrijd zal er een stukje bijkomen, hopelijk met zoveel mogelijk vermeldingen van het woordje "blik".

Verder zijn er een paar links toegevoegd en is het uiterlijk hier en daar verbeterd.

Enjoy!

16 februari 2003
Jahaa! We zijn online!

Nadat de Dames Acht een website had gemaakt, mochten wij natuurlijk niet achterblijven, en ziehier het resultaat.

De site is nog lang niet volledig, maar goed genoeg om aan de buitenwereld te tonen. Kijk dus rustig rond, teken het gastenboek en bewonder de foto's

Groeten, Zwaar 2003


Phocas Zwaar 2003 | info@zwaar2003.tk | Algemene voorwaarden